Adatkezelési tájékoztazó

Get Adobe Flash player

Szentháromság tér – Élőkép

Kimagasló eredmény a Szentesi Világversenyen!

 

 

 

2018.06.23-án, Szentesen került megrendezésre a III. All Kyokushin Karate World Tournament a Honkyokushin szervezet által, ahol egyenes kieséses rendszerben, több korosztályban és súlycsoportban, kettő perces mérkőzések kerültek megrendezésre. Szerény Csenge Nóra Pénzügyi munkatársunk képviselte a Bajai színeket, U-25-ös, -65 kilogrammos csoportban. Csenge, taktikusan végigküzdve minden egyes mérkőzését Világbajnok lett, amelyhez szívből gratulál a Bajai Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft. minden egyes dolgozója!

 

Szerény Csenge Nóra gondolatai a versenyről:

A világbajnokság nem csak a felnőttekről szólt, hanem a fiatal harcosokról is.
A regisztrációt követően, jött a pihenés és a verseny várása. A verseny napján izgatottan vártam a sorsolás eredményét mivel, mondhatni a versenyzők száma igen nagy volt, 21 ország 553 versenyzője jelent meg. 
Kiemelve számomra a legfontosabb küzdelmeket, az elődöntőt és a döntőt, ahol nagyon kemény és határozott küzdelmekre került sor. Itt már tényleg csak a legjobbak voltak.

A küzdelmek során, határozottan és a küzdelmeket irányítva harcoltam, megtéve mindent azért, hogy a dobogó tetejére álljak. A döntőbe jutva a Szerb hölggyel vívott küzdelmem során, egy erős kezdést követően, fordítani tudtam a küzdelmen, aminek során büszkén kimondtatom, fölényes győzelmet arattam, így megszerezve a -65 kg-os súlycsoportban a világbajnoki címet! Az eredményhirdetés során egy igen kellemes meglepetés ért, mivel a világbajnoki cím mellé a verseny elnökei és főbírói úgy hozták meg döntésüket, hogy a ’legharcosabb női versenyzőnek’ járó különdíjat számomra ítélik oda, így a versenyről két kupával térhettem haza.

A világbajnoki cím megszerzését az elmúlt 14 évem kitartó munkájának és mestereim Shihan Kern Róbert és Sensei Róka Györgyi mindenkori támogatásának köszönhetem! Hálás vagyok nekik ezért!

 

Ilyen lett a körforgalom a Czirfusz – Rókus – Deák kereszteződésében.

Július elején kezdték meg a mini körforgalom kiépítését a Deák Ferenc – Czirfusz Ferenc – Rókus utca kereszteződésében, ami határidőre elkészült, és ma adták vissza a forgalomnak (Szerkesztés: 2017.08.26-ra virradó reggelre). A körforgalom közepe térkövezve van, amire buszok ráhajthatnak, a könnyebb átkelésért. Érdekes a felfestés, hiszen három nagy nyíl is segíti a helyes útirányt megtalálni azoknak, akik ebben nem lennének biztosak.

A kereszteződéssel kapcsolatban három gyalogátkelő is fel lett festve. Egy a Czirfusz utcán, kettő pedig a Deák Ferenc utca két oldalán. Ezek közül az egyik mondjuk pont egy kocsibejáróban landol.

A forgalmi rend az előzőekhez képest annyit változott, hogy a Deák Ferenc utcából a Vasvári Pál utca felől megszűnt a jobbra kikanyarodás lehetősége is, amit őszintén megmondva sajnálunk, de a hatóságok csak így engedélyezték a körforgalmat, amivel egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk.

A mini körforgalmat a város 17 millió forintból önerőből építtette, a kivitelező a Bajai Kommunális és Nonprofit kft volt, kiknek munkáját ezúttal is köszönünk, hiszen a nagy melegben nem lehetett egyszerű a dolguk.

Forrás: Sugóparti Hírek

Bővül a bajai piac

Hagyományőrző és kézműves vásárt tartottak a városi piacon, amelyen mintegy százötven kiállító vett részt. A Bajai Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft. által szervezett rendezvényen bajai és környékbeli árusok is kínálták portékájukat. A piac nyitva tartását a jövő hónaptól bővítik.A programban nemcsak a különböző természetes anyagokkal foglalkozó árusokkal lehetett találkozni, hanem például kertészekkel és növénytermesztőkkel is. Papp Istvánné Szegedről érkezett, hogy bemutathassa különböző pozsgás növényeit.

Papp Istvánné egyéni vállalkozó:

Nagyon sokféle crassula létezik, de ez egy nagyon dekoratív formájú növényke, amit mostanra sikerült olyan nagyon jól elszaporítanunk, hogy már bőségesen tudunk belőle hozni a vásárokba.

A kilátogatók a bemutatók révén a környék népművészetével is megismerkedhettek, emellett a helyi mesterek által készített tárgyak is vonzották a tekinteteket.

Kapás Eszter:

Ez egy olyan remek alkalom arra, hogy minél többen megismerhessék a portékákat, az árukat, amiket kézművesek készítenek és erre nagyon nagy szükség van. Szerintem több ilyen rendezvénynek is lenne helye egy-egy éven, mert nagyon sok olyan készítő van, aki otthon dolgozik, aki otthon ügyeskedik és itt viszont lehetősége van arra, hogy megmutassa, hogy mit is készít.

A szervezési feladatokat ellátó Bajai Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft. igazgatója arról beszélt, hogy jövő hónaptól bővítik a piac szolgáltatásait.

Korsós János ügyvezető igazgató, Bajai Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft.:

Júni első hetétől már a péntek délutáni piacot bevezetjük, aminek az a célja, hogy elsősorban, hogy aki hétvégére mondjuk kimegy a zátonyra, a Dunára, vagy elutazik, itt viszonylag olcsón, jó minőségben őstermelőktől meg tudja vásárolni azokat a dolgokat, amelyeket szeretne esetleg hétvégén felhasználni, illetve a nagybani piacot is be akarjuk vezetni, csütörtök délután, estig tart az majd.

A vásáron Reiner Rita foltvarró is bemutatta alkotásait. A Sugovica Foltkör vezetője a dél-magyarországi foltvarró körökkel együtt a Halfőző Fesztivál előtt Guinness-rekord felállítását tervezi.

Reiner Rita vezetőségi tag, Magyar Foltvarró Céh:

Speciális technikával, sámkilt elnevezésre hallgató technikával, minimum ezer darabból állítunk össze egy nemzeti színű lobogót, adott idő alatt, ez délután kettőtől este hat óráig. Műhelymunkát, egy-egy apró technikát mutatunk be, ezzel is népszerűsítve a foltvarrást, bemutatva az összetartó erejét ennek a közösségnek.

A szervezők reményei szerint a vásárnak mindenképpen lesz folytatása, hogy a helyi kereskedelem élénkítése mellett a múlt örökségét is ápolhassák.

Forrás: Bajai Televízió

Új tiszafák a Tóth Kálmán téren

Újakat ültettek a kiszáradt tiszafák helyére a Tóth Kálmán téren. Három fát már tegnap kicseréltek, ma délelőtt pedig a negyedik új is a helyére került. Ezzel egy időben a belváros több utcájában is fásítottak.

Az utolsó tiszafát is kiemelték a Tóth Kálmán téren és helyére elültették az újat. A Bajai Kommunális Kft. munkatársa, Felső Darinka azt mondta, a tér átépítésekor a munkálatok során próbálták megóvni a tiszafákat.

Felső Darinka, kertészeti ágazatvezető, Bajai Kommunális és Szolgáltató

„Sajnos több tényező miatt ezek kiszáradtak. Jobban szeretjük az élő növényeket, mint a kiszáradtakat, bár valakinek így is a szívéhez nőtt, de inkább élő zöld felületet szeretünk, és nem a kiszáradtakat, ezért ki is cseréljük őket.”

Nem csak a Tóth Kálmán téren, hanem a belváros több utcájában is fásítanak. A kiszáradt körte, juhar és gyertyán fákat pótolják a Bartók Béla és a Széchenyi utcában, valamint a Szent Imre téren. A munkákkal a napokban végeznek. A Petőfi-szigeten ezzel egy időben cserjéket és évelő növényeket ültetnek, a héten ezeket a munkálatokat is befejezik.

Forrás: Bajai Televízió

Segítség a mozgássérülteknek

Folytatódnak a városban a járdafelújítások. A Pandúr és a Lőrinc barát utca találkozásánál új térköves feljárót alakítottak ki a szakemberek. Az önkormányzat a földes utakat pályázati támogatásból szeretné szilárd burkolattal ellátni.

http://www.bajaitelevizio.hu/?p=14192#more-14192

Új zebrák épülhetnek

Hamarosan három új gyalogosátkelő épülhet Baján. A tervekről, és az érintett csomópontokról tavaly már született egy határozat, amihez a város az idei költségvetésben különített el forrásokat. A zebrák előreláthatóan októberre készülhetnek el.
Egy domború tükör segíti az autósokat abban, hogy biztonságosan hajthassanak át a Lőkert soron. Hamarosan a gyalogosok is könnyebben tehetik ugyanezt, hiszen az egyik átkelő itt fog épülni. A többi jóval odébb, a belvárosba kerül majd. Egészen pontosan kettő. Közös lesz bennük, hogy a látássérültek számára vezetősávokkal egészülnek ki, emellett pedig akadálymentesek is lesznek.

Perlaky Ferenc, városüzemeltetési referens, Baja:
– Forgalmi korlátozásokat különösképpen nem tervezünk, mert a járdacsatlakozás átépítés inkább a gyalogos forgalmat fogja érinteni. Természetesen nyilván a gépjármű vezetőknek is fokozottan óvatosan kell közlekedni, ehhez a megfelelő táblákat majd kihelyezzük.

A kivitelezési munkákat a Bajai Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. végzi. A cég építési ágazatvezetője azt mondta: a zebrák a legforgalmasabb csomópontokba kerülnek.

Illés Antal, építési ágazatvezető, Bajai Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft.:
– Burkolatbontásokkal fogjuk kezdeni, arra törekszünk, hogy a gyalogosoknak minél kevesebb kellemetlenséget okozzunk, ezért arra gondoltunk, hogy először megcsináljuk a páratlan oldalon a burkolat bontásokat, és készre csináljuk a burkolatot, utána pedig a szemben lévő páros oldalon kerül kialakításra a gyalogos átkelő.

A harmadik pedig a Munkaügyi Hivatal környékére, a Czirfusz Ferenc, és a Széchenyi utca kereszteződésében épül meg. Emellett a városüzemeltetés további gyalogosátkelők fejlesztését is tervezi, például azzal, hogy a már meglévőkbe villogókat építenek.

Forrás: bajaitelevizio.hu

Műterem-lakás pályázati hirdetmény

A Bajai Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft. / 6500 Baja Keleti krt. 49-51. / pályázatra meghirdeti:

Baja, Parti u. 8. IV. em. 12. sz. alatti önkormányzati tulajdonú ingatlant.

Műterem lakás: 68 m2, 1 szobás, összkomfortos.

Bérleti díj: 39.726 Ft/hó

Pályázni elsősorban azok a bajai kötődésű alkotóművészek, vagy azok csoportjai jogosultak, akik felsőfokú képzőművészeti végzettséggel rendelkeznek vagy eddigi munkásságuk révén elismertek.

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó személyi adatain kívül rövid ismertetést eddigi művészi munkásságáról, szakmai önéletrajzot, művészeti elképzelését a műterem használata vonatkozásában.

Beadási határidő: 2013. november 29. napja 12.00 óra

Helye: Bajai Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft.

Ingatlankezelés. 6500 Baja, Keleti krt. 49-51.

A meghirdetett műterem lakásra határozott idejű, 5 éves bérleti szerződés köthető.

Érdeklődni: 79/323-655

Piaci árusítóhelyekre történő licitálás

A JPG fájlok a képekre való kattintással letölthetőek! Elolvasom a teljes cikket »

Játszótér vandálok

Áldozat a játszótér és a kuka

Az utóbbi hetekben városszerte megszaporodtak az esztelen rongálások. A játszótereket undorító módon beszennyezik, a játékokat, az utcai bútorokat, a kukákat tönkreteszik a vandálok, akik persze elfutnak a felelősségre vonás elől. A lakók városszerte  segíthetnek a közös vagyon megóvásában.  A játszótér helyes használatát akár felnőtt, vagy a majdnem felnőtt korban sem késő megtanulni a gyerekektől. A játékok azért vannak, hogy örömet szerezzenek, mégis gyakran akadnak olyanok, akik vélhetően szándékosan végzik el a csúszdán a nagydolgukat. Úgy látszik, sokan vannak, akik inkább a rongálásban lelik a kedvüket, róluk persze nem lehet tudni, hogy kicsodák.

Felső Darinka kertészeti ágazatvezető Bajai Kommunális Szolgáltató Kft.:
Nem tudom, mi van mostanában, hatalmas mértéket ölt a rongálás, a vandálkodás, a virágládák felborítva, kifeküdve, szemetes kukák Sugóba dobva, lebézbólozva, összegyűrve teljesen, az ivókutakba rendszeres a behány … mondhatom ? Belehányás, akkor a virágok kicsupálva, térkővel dobálózva, szanaszét, felszedik a burkolatot.

A kommunális szolgáltató dolgozói a rongálásokat követően igyekszenek mindent rendbe tenni, amint lehet. A cégnek sok munkát, a városnak pedig pluszkiadásokat jelent a vandálok kártétele. Nyilvánvaló, hogy a gyerekek sem szívesen játszanának megrongált, vagy beszennyezett játékokon. A közös vagyon megóvása közös érdek.

Felső Darinka kertészeti ágazatvezető Bajai Kommunális Szolgáltató Kft.:
Ezért szeretném kérni a lakosság segítségét. Mert mindenhol persze lakókörnyéken van. Ha látnak ilyet, nem kell, hogy lemenjenek az éppen vandálkodókhoz, hanem hívják a rendőrséget, közterület-felügyeletet, és ők elvégzik a dolgukat.

Ha sikerül a rongálókat elkapni, az remélhetőleg elveszi a kedvüket a további pusztítástól, mert büntetésre számíthatnak.

Forrás: Bajai Televízió

Pályázati hirdetmény

A Bajai Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft. / Baja, Keleti körút 49-51. / eladásra hirdeti  az alábbi  ingatlanokat:

A bajai 13120 hrsz-ú, természetben  Baja Szent Antal utcai szerkezetkész irodaház.

Forgalmi értéke bruttó: 54.006.750,- Ft.

A  bajai  13120  hrsz-ú természetben Baja Szent Antal utcai garázs – raktár ingatlanrész.

Forgalmi értéke bruttó: 34.671.000,-Ft

A bajai 13120 hrszú természetben Baja Szent Antal utcai acélszerkezetű raktárcsarnok.

Forgalmi értéke bruttó: 14.935.200,-Ft.

A pályázatokat zárt borítékban a megpályázott ingatlan feltüntetésével kell benyújtani.

A pályázat benyújtásának határideje: 2013. július 26. napja 12.00 óra

A versenytárgyalás időpontja: 2013. július 29. (hétfő) de. 9 óra

A versenytárgyalás helye: Baja, Keleti krt. 49-51.

Érdeklődni lehet: Bajai Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft.

                    Ingatlankezelés  6500 Baja, Keleti körút 49-51. sz.  – Telefon: 79/323-655,  Simon Antal: 20/804-4882