Adatkezelési tájékoztazó

Get Adobe Flash player

Szentháromság tér – Élőkép

Új zebrák épülhetnek

Hamarosan három új gyalogosátkelő épülhet Baján. A tervekről, és az érintett csomópontokról tavaly már született egy határozat, amihez a város az idei költségvetésben különített el forrásokat. A zebrák előreláthatóan októberre készülhetnek el.
Egy domború tükör segíti az autósokat abban, hogy biztonságosan hajthassanak át a Lőkert soron. Hamarosan a gyalogosok is könnyebben tehetik ugyanezt, hiszen az egyik átkelő itt fog épülni. A többi jóval odébb, a belvárosba kerül majd. Egészen pontosan kettő. Közös lesz bennük, hogy a látássérültek számára vezetősávokkal egészülnek ki, emellett pedig akadálymentesek is lesznek.

Perlaky Ferenc, városüzemeltetési referens, Baja:
– Forgalmi korlátozásokat különösképpen nem tervezünk, mert a járdacsatlakozás átépítés inkább a gyalogos forgalmat fogja érinteni. Természetesen nyilván a gépjármű vezetőknek is fokozottan óvatosan kell közlekedni, ehhez a megfelelő táblákat majd kihelyezzük.

A kivitelezési munkákat a Bajai Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. végzi. A cég építési ágazatvezetője azt mondta: a zebrák a legforgalmasabb csomópontokba kerülnek.

Illés Antal, építési ágazatvezető, Bajai Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft.:
– Burkolatbontásokkal fogjuk kezdeni, arra törekszünk, hogy a gyalogosoknak minél kevesebb kellemetlenséget okozzunk, ezért arra gondoltunk, hogy először megcsináljuk a páratlan oldalon a burkolat bontásokat, és készre csináljuk a burkolatot, utána pedig a szemben lévő páros oldalon kerül kialakításra a gyalogos átkelő.

A harmadik pedig a Munkaügyi Hivatal környékére, a Czirfusz Ferenc, és a Széchenyi utca kereszteződésében épül meg. Emellett a városüzemeltetés további gyalogosátkelők fejlesztését is tervezi, például azzal, hogy a már meglévőkbe villogókat építenek.

Forrás: bajaitelevizio.hu