Adatkezelési tájékoztazó

Get Adobe Flash player

Szentháromság tér – Élőkép

Új tiszafák a Tóth Kálmán téren

Újakat ültettek a kiszáradt tiszafák helyére a Tóth Kálmán téren. Három fát már tegnap kicseréltek, ma délelőtt pedig a negyedik új is a helyére került. Ezzel egy időben a belváros több utcájában is fásítottak.

Az utolsó tiszafát is kiemelték a Tóth Kálmán téren és helyére elültették az újat. A Bajai Kommunális Kft. munkatársa, Felső Darinka azt mondta, a tér átépítésekor a munkálatok során próbálták megóvni a tiszafákat.

Felső Darinka, kertészeti ágazatvezető, Bajai Kommunális és Szolgáltató

„Sajnos több tényező miatt ezek kiszáradtak. Jobban szeretjük az élő növényeket, mint a kiszáradtakat, bár valakinek így is a szívéhez nőtt, de inkább élő zöld felületet szeretünk, és nem a kiszáradtakat, ezért ki is cseréljük őket.”

Nem csak a Tóth Kálmán téren, hanem a belváros több utcájában is fásítanak. A kiszáradt körte, juhar és gyertyán fákat pótolják a Bartók Béla és a Széchenyi utcában, valamint a Szent Imre téren. A munkákkal a napokban végeznek. A Petőfi-szigeten ezzel egy időben cserjéket és évelő növényeket ültetnek, a héten ezeket a munkálatokat is befejezik.

Forrás: Bajai Televízió