Adatkezelési tájékoztazó

Get Adobe Flash player

Szentháromság tér – Élőkép

Játszótér vandálok

Áldozat a játszótér és a kuka

Az utóbbi hetekben városszerte megszaporodtak az esztelen rongálások. A játszótereket undorító módon beszennyezik, a játékokat, az utcai bútorokat, a kukákat tönkreteszik a vandálok, akik persze elfutnak a felelősségre vonás elől. A lakók városszerte  segíthetnek a közös vagyon megóvásában.  A játszótér helyes használatát akár felnőtt, vagy a majdnem felnőtt korban sem késő megtanulni a gyerekektől. A játékok azért vannak, hogy örömet szerezzenek, mégis gyakran akadnak olyanok, akik vélhetően szándékosan végzik el a csúszdán a nagydolgukat. Úgy látszik, sokan vannak, akik inkább a rongálásban lelik a kedvüket, róluk persze nem lehet tudni, hogy kicsodák.

Felső Darinka kertészeti ágazatvezető Bajai Kommunális Szolgáltató Kft.:
Nem tudom, mi van mostanában, hatalmas mértéket ölt a rongálás, a vandálkodás, a virágládák felborítva, kifeküdve, szemetes kukák Sugóba dobva, lebézbólozva, összegyűrve teljesen, az ivókutakba rendszeres a behány … mondhatom ? Belehányás, akkor a virágok kicsupálva, térkővel dobálózva, szanaszét, felszedik a burkolatot.

A kommunális szolgáltató dolgozói a rongálásokat követően igyekszenek mindent rendbe tenni, amint lehet. A cégnek sok munkát, a városnak pedig pluszkiadásokat jelent a vandálok kártétele. Nyilvánvaló, hogy a gyerekek sem szívesen játszanának megrongált, vagy beszennyezett játékokon. A közös vagyon megóvása közös érdek.

Felső Darinka kertészeti ágazatvezető Bajai Kommunális Szolgáltató Kft.:
Ezért szeretném kérni a lakosság segítségét. Mert mindenhol persze lakókörnyéken van. Ha látnak ilyet, nem kell, hogy lemenjenek az éppen vandálkodókhoz, hanem hívják a rendőrséget, közterület-felügyeletet, és ők elvégzik a dolgukat.

Ha sikerül a rongálókat elkapni, az remélhetőleg elveszi a kedvüket a további pusztítástól, mert büntetésre számíthatnak.

Forrás: Bajai Televízió