Adatkezelési tájékoztazó

Get Adobe Flash player

Szentháromság tér – Élőkép

Bontás és takarítás

Folyamatosan apad a Duna vízszintje Bajánál. A város alpolgármestere elmondta, a veszélyhelyzet elmúlt, de továbbra is sok munka lesz a területek takarításával és fertőtlenítésével, így kérik az érintettek türelmét. A kánikula ellenére pedig a Sugovicán a fürdőzési tilalom továbbra is érvényben van.
Takarítják a Halászpartot Baja belvárosában. A Duna és a Sugovica már apad, így a terepet fokozatosan rendezik a partszakaszon. A Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft. munkatársai a takarítás mellett fertőtlenítenek is.

Fercsák Róbert alpolgármester, Baja:
A fertőtlenítés előtt nem szabad visszaengednünk az érintett lakosságot, tulajdonosokat a területekre, így a Petőfi szigetre, a Nagy-Pandúr szigetre és Dunafürdőre sem. Ezeknek a munkálatoknak a folyamatában vagyunk most, szépen fokozatosan, de haladunk előre, azt gondolom, hogy szerda reggelre már a Petőfi sziget már teljesen szabad lesz.

A magántulajdonban lévő épületek és azok környékének fertőtlenítéséről a tulajdonosoknak kell gondoskodniuk, amihez az önkormányzat biztosítja a vegyszereket. A Petőfi szigetre szerda reggel 8 órától gyalogosan be lehet majd menni, ahol az Ifjúsági tábor előtti parkolóban lehet felvenni a tisztítószereket, valamint a közműszolgáltatók vezetőivel is lehetőség lesz egyeztetni. A Halászpartot már kedd reggel megnyitják a bajaiak számára, azonban a Sugovica parti sétány továbbra is zárva lesz, és fürödni sem szabad a folyóban. A hét közepére a szigetnél 800 cm körüli vízmagasságot várnak a szakemberek, így a már nem veszélyeztetett szakaszokon a gátakat lebontják. A homokzsákok kiürítésében továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését.

Forrás: Bajai Televízió